Razstrupljanje s sokovi

Obstaja veliko razstrupljevalnih diet, na primer Master cleanse (post z limonado), diete z alkalno hrano, presne in druge diete, vendar se nobena ne more primerjati s kombiniranim postom s sokovi. Kombiniran post s sokovi je običajen post s sokovi, ki ga izvajamo hkrati z razstrupljevalnim programom, kot je Bio Cleanse Organic Detox Kit. Prednost le-tega je, da zelišča, glina in vlaknine v razstrupljevalnem paketu pomagajo bolj globinsko očistiti telo, obenem pa blažijo veliko problemov, ki se pogosto pojavijo med običajnim postenjem s sokovi.

Najboljši sokovi za razstrupljevanje

  • Jabolko – je dobrega okusa in zato izvrstna osnova za vse sokove, vsebuje pektin, ki čisti debelo črevo, odlikuje pa ga tudi visoka vsebnost kalija.

  • Pesa – obnavlja kri, čisti jetra, visoka vsebnost mineralov in antioksidantov.
  • Zelena – visoka vsebnost organskega natrija, ki je nujen za alkalnost organizma.
  • Ingver – odstranjuje zajedavce ter osvežuje.
  • Korenje – visoka vsebnost mineralov, sladkorjev in beta karotena.
  • Pomaranče in limone – visoka vsebnost vitamina C, močno očiščevalno delovanje, (ne kombinirajte s sladkim sadjem!).
  • Pšenična trava, ječmenova trava, klorela, spirulina – zelo visoka vsebnost mineralov in beljakovin, izjemno dobro alkalno učinkovanje, dodajali naj bi jih vsem sokovom, ki jih pijemo med dieto.
  • Špinača – visoka vsebnost klorofila, mineralov in beljakovin, pomaga upočasniti dvig sladkorja v krvi, kadar ljudje niso vajeni takšnih količin sadja.

Običajno ljudje med postenjem s sokovi popijejo toliko sokov, kolikor želijo, in se ne omejujejo s štetjem kalorij in drugimi omejitvami. Zaradi sokov se ne boste zredili. Dvig telesne teže se običajno pojavi, ker ima organizem težnjo, da shranjuje toksine stran od organov, zato jih nalaga v maščobnih tkivih. Med razstrupljevalno dieto pa bo organizem sposoben sam odstranjevati te toksine, zato boste samodejno izgubili telesno težo in se ne boste zredili.

Post s sokovi je eden izmed najboljših načinov za razstrupljanje telesa in izgubo telesne teže, saj so sveži sokovi visoko alkalizirajoči in pomagajo hitro vzpostaviti mineralno ravnovesje v organizmu. Sokovi - podobno kot sveže sadje - vsebujejo vse vitamine, minerale in encime, vendar jih ni potrebno prebavljati, ker je celuloza v večji meri odstranjena ali zdrobljena. Hranilne snovi iz sokov se v črevesju skoraj takoj absorbirajo v kri in tako telesu prihranijo energijo za odstranjevanje toksinov. Kakorkoli že, izvajanje takšne razstrupljevalne diete je za večino ljudi težavno, saj jih mučita lakota in krčenje želodca - posledici pomanjkanja vlaknin, ki večajo volumen hrani.

Če post s sokovi podpremo z dobrim razstrupljevalnem programom kakršen je Bio Cleanse, s tem v večji meri odpravimo lakoto in očiščevalne reakcije, razstrupitev pa je lahko še bolj globinska. Tako je zato, ker Bio Cleanse vsebuje določene izdelke, ki pomagajo telesu pri razstrupljanju.

Bio Cleanse izdelki, ki vam pomagajo pri postu s sokovi

Moč prebave (The Digest Power) je zeliščna formula, ki pomaga telesu pri odstranjevanju toksinov, stimulira jetra in organe, da bolje odstranjujejo odpadne snovi, ter pomaga odstranjevati zajedavce na podlagi svoje grenke sestave.

Prašek Vezalec strupov (The Toxin Remover) je narejen na osnovi vlaknin in gline, in ga spijemo zmešanega z jabolčnim sokom ali vodo. Tako pomaga zmanjševati lakoto, ker napolni želodec in črevo. Poleg tega absorbira toksine in s tem blaži očiščevalne simptome med dieto, obenem pa odstranjuje sluzaste obloge in druge ostanke iz črevesnih sten.

Probiotiki (The Probiotic) pomagajo v telesu vzpostaviti koristno bakterijsko floro po končani razstrupljevalni dieti. Na ta način preprečimo ponovno naselitev zajedavcev in škodljivih bakterij v črevesju.

Prikaži:
Razvrsti po:
Prikazujem 1 do 1 od 1 (1 strani)
Prikazujem 1 do 1 od 1 (1 strani)